4 gode råd til at gå på sommerferie uden stress

Har du også prøvet at starte din ferie med masser af stresshormoner i kroppen?

Af uransagelige grunde kommer især den lange sommerferie bag på mange mennesker. Desuagtet at det er samme mønster, der gentager sig år efter år. Omtrent en uge inden ferien starter, breder panikken sig: Indbakken er fyldt til bristepunktet med opgaver og projekter, der lige skal udføres og afsluttes, inden du kan holde ferie med god samvittighed. De lange arbejdsdage trækker tænder ud, men hvad kan du stille op? Arbejdet skal jo gøres, og verden står ikke stille, bare fordi du er væk nogle uger.

Behøver det at være sådan hver gang? Sådan går du på ferie uden stress

Nu er der ca. en måned, til sommerferien for alvor står for døren.  Hvad med allerede nu at komme på forkant ved at:

1) Tænke i tidsrealistiske baner, når du siger ja til opgaver:

  • Kan du nå at færdiggøre opgaven inden ferien?
  • Kan den tåle at ”ligge stille”, mens du er væk?
  • Hvis ikke, hvem kan tage over?
  • Er den bedre løst hos en kollega, der holder ferie på et senere tidspunkt?

2) Allerede nu at sætte tid af i kalenderen til at rydde op og færdiggøre aktuelle sager. Book gerne flere blokke af et par timers varighed i de sidste uger op til ferien. Så kan du stille og roligt arbejde dig igennem bunkerne inden for normal arbejdstid frem for at stresse dig igennem en masse feberredninger.

3) Afstem forventninger med omgivelserne – både internt i organisationen og eksternt. Gør opmærksom på, hvornår du går på ferie, og hvornår sidste deadline er for opgaver, der skal håndteres inden ferien.

4) Inden du går på ferie er det også en god idé at reservere tid til at læse og besvare mails, når du er tilbage igen. Indbakken er med garanti fyldt godt op, og det tager tid at arbejde sig igennem hundredevis af mails.

Savner du inspiration til sommerferielæsning?
Med min nye bog ”Kend din tidstype og få styr på planlægningen” kan du blive klogere på dit eget og andres forhold til tid, og finde ud af, hvordan du én gang for alle får styr på tiden! Er du hurtig, kan du få bogen til en særlig sommerpris: Kr. 99,- (Normalpris kr. 129,-). Tilbuddet gælder kun i juni måned, så skynd dig at bestille bogen her (Tilbuddet er ikke længere gældende)

Træt af lange arbejdsdage?
Lad dig inspirere af 20 ledere, der alle formår at levere de nødvendige resultater på meget kortere tid end de fleste. Med bogen ”Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge” får du indsigt i ledernes strategier til at blive mere effektiv ved at arbejde mindre samt konkrete anvisninger til, hvordan du lykkes. Bestil bogen her

Med ønsket om en stressfri start på sommerferien!

Mange hilsener,
Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *