Nem hverdag = Glad familie

Find gratis værktøjer, bøger og kurser til Børnefamilier hos Trine Kolding


Læs mere om Trines seneste bog til børnefamilier Overskud i familien – 149 konkrete tips til mere familietid i hverdagen og følg den på Facebook her: Overskud i familien
Læs mere om bogen Førstehjælp til børnefamilier


Fantastiske børn, en partner der er vild med mig, succes i mit job, aktiv fritid, berigende venskaber – dét vil jeg have

Ja, tak! Men er realiteterne nærmere, at du er ved at drukne i vasketøjsbunker, forældremøder, middagsaftaler, indkøb, madlavning, huskesedler og kronisk dårlig samvittighed?

Der findes mange måder at indrette livet i en børnefamilie på. Drop glansbillederne og få sammen med Trine Kolding et realistisk indblik i, hvordan I får en nemmere hverdag, som passer præcis til jeres familie.

På et kursus med Trine Kolding kan I få lagt fundamentet til en nemmere hverdag i jeres familie med fornyet overblik, struktur, tjek på prioritering og planlægning, overskud til parforholdet og børnene – og ikke mindst værktøjer til at skabe ro og nærvær i jeres dagligdag.

Trine, tid & tvillinger

Da Trine Kolding i 2005 blev mor til tvillingerne Mikkel og Rasmus, kæmpede hun selv med at få planlægningen til at gå op i en højere enhed:

– Med ét forsvandt spontaniteten og følelsen af at have styr på tiden. I stedet fyldtes døgnet af søvnløse nætter, der trak spor i hverdagene, og endeløse lister over ting, der skulle nås. Samtidig hobede frustrationerne sig op over ikke, at kunne få enderne til at mødes, fortæller Trine Kolding.

Noget måtte der gøres for at bringe balance ind i hverdagen. Så Trine satte sig for at skabe en række redskaber, som hendes familie kunne bruge til at få det liv, de ønskede.

Derfor kombinerede hun sin nye status som tvillingemor med sine mange års erfaring inden for personlig effektivitet og planlægning. Yderligere inspiration blev hentet fra en række andre børnefamilier, der havde fundet smarte måder at få tiden til at slå til på.

De tiltag resulterede ikke kun i en velafbalanceret hverdag i familien Jakobik Kolding. Bogen Førstehjælp til travle børnefamilier blev også til i den periode. Trines seneste bog til børnefamilier, Overskud i familien – 149 konkrete tips til mere familietid i hverdagen, udkom i 2013.

Ro og overskud i familien – konkrete erfaringer

Journalist og mor til tre børn på 9, 11 og 13 år Elisabeth Lykke Nielsen har afprøvet Tidsbesparende indkøb. Her kan du læse om hendes erfaringer:

“Lørdagens indkøb gik fint. 40 minutter i alt, men jeg tror sagtens, jeg kan komme længere ned, for nu skal jeg lige have efterredigeret min indkøbsseddel, og så kører det for mig.

Eftersom jeg allerede var tilbage fra supermarkedet klokken 9 (hvor jeg var den eneste kunde), var der efterfølgende fint tid til først morgenmad og siden den ugentlige rengøring, hvor mand, tre børn og undertegnede er inddelt på tre roterende teams; støvsugerbanden, badedyrene og moppeofret. Vi har taget rengøringen tilbage til os selv efter nogle år med rengøringshjælp, for nu er ungerne blevet så store, at de godt kan se fidusen i en ekstra skiferie om året – og vi kan se fidusen i, at de lærer at klare den slags selv.

Efterhånden er vi nede på at tage hele huset på cirka halvanden time, og så vil jeg tro, at der er en times arbejde tilbage for mig med at sætte prikken over i’et. (Vi har 330 m2). Det skal siges, at jeg engang i den dunkle fortid har været hotelchef, så det der med at organisere rengøring, og f.eks skifte 80 sæt sengetøj på mest hensigtsmæssige måde er i al beskedenhed nogle af mine spidskompetencer.

Nå, men alt i alt er succeskriteriet opnået: Det huslige arbejde er vel overstået inden lørdag klokken 12, hvor vi har bestemt, at weekenden officielt begynder.”