Børnemanualen: TV2Øst sætter fokus på børneopdragelse

Skal jeg lege med mit barn? Hvordan undgår jeg hysteri? Kan jeg give min tre-årige pligter?

Se udsendelsen om børnepligter her

Få svar, når TV2 ØST tager hul på en ny programserie om børneopdragelse i de sjællandske familier. Programmerne tager udgangspunkt i værten Kathrine Krones frustrationer omkring sin 3-årige søn Frode:

“Da jeg blev mor tænkte jeg tit: Hvornår kommer de voksne og siger, hvad jeg skal gøre. Men der er bare ikke nogen manual til børn. Og jeg ved, at jeg langt fra er den eneste, der nogen gange tænker: Okay, hvad  gør jeg lige nu, når Frode er hysterisk, ikke vil sove eller ikke vil spise”, siger Kathrine. Hun understreger, at programmerne langt fra er en facitliste, men en række inspirerende input fra andre familier og eksperter.

De seneste tre måneder har Kathrine besøgt 13 familier, en række institutioner og fået hjælp fra fire eksperter. Og i alt er der nu “skrevet” syv kapitler i Børnemanualen, som fx handler om kræsne børn, morgenstress og putteritualer.

Alt i alt medvirker langt over 100 forældre og børn fra TV2 ØSTs sendeområde. Og programchef Ditte Okholm-Naut er begejstret:

“Med Børnemanualen vil vi gerne nå ud til børnefamilierne i regionen. Vores ambition er, at sætte hverdagslivet i centrum. Så hvis vi med Børnemanualen kan inspirere og sætte snakken i gang også blandt bedsteforældrene, så synes jeg vi er nået langt,” siger hun

Kapitel 7 om børnepligter

I det syvende og sidste kapitel i programserien besøger jeg sammen Kathrine Krone en familie i Nakskov, der gerne vil have deres to børn på 8 og 9 år til at hjælpe mere til derhjemme. Se, hvordan det går den 17. april.

Følg med på nettet

Børnemanualen har også en hjemmeside, hvor der løbende vil ligge artikler og ekstramateriale knyttet til hvert program, så seerne kan udforske emnerne. www.tv2east.dk/boernemanualen

Du kan også følge med på Facebook:  http://www.facebook.com/pages/Børnemanualen/355643574550966?fref=ts

Hvornår sendes programmerne?

Onsdage kl 19.45 på TV2 ØST HD.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *