Brug tiden rigtigt: Spørgsmålet, der hjælper dig på vej

Nyhedsbrev til ledere og medarbejdere februar 2010

Første arbejdsdag i det nye år startede for mit vedkommende med en strategidag i selskab med en mangeårig sparringspartner. Målet med dagen var klart: Vi skulle begge have en klar strategi med dertilhørende mål for 2010 samt vision for de kommende år. Dagen indledte vi med et af de bedste spørgsmål, jeg er blevet stillet i årevis:

“Hvad ville du bruge dit liv til, hvis du havde 18.000.000.000 kr.?”

Altså ikke 18 millioner kr. – men 18 milliarder! Forskellen er vigtig, for med 18 milliarder kr. er der absolut ingen begrænsninger. Bevares, 18 millioner kr. er en svimlende sum, men øvelsen kræver, at du sætter dig fuldstændig ud over enhver form for indskrænkende tanke.

Hvad vil du SÅ bruge dit liv til?
Så når du er færdig med at rejse rundt og holde ferie, har købt drømmehuset, drømmebilen og hvad du nu ellers går og ønsker dig, hvad så? Hvad vil du SÅ bruge dit liv til?

Spørgsmålet er faktisk temmelig provokerende, for det tvinger dig til at tænke over, hvad der virkelig betyder noget, og hvad der helt grundlæggende motiverer dig. For hvis penge ingen rolle spiller – huslejen er betalt, udgifterne dækket og du kan gøre, hvad der passer dig – hvad driver dig så, når det kommer til stykket?

Giv dig god tid til at tænke over spørgsmålet. Skriv gerne alt, hvad der falder dig ind, ned. Også ferierne og den fede bil. Og bliv så ved  at spørge dig selv: Hvad ville jeg bruge mit liv til, hvis jeg havde 18 mia. kr.?

18 mia. kr.-spørgsmålet hjælper dig til at finde ind til kernen af, hvad der egentlig betyder noget for dig, og dermed hvad der er vigtigt for dig at bruge din tid på.

Tag temperaturen
Ud over at spørgsmålet sætter gang i en relevant og nødvendig tankeproces i forhold til at fokusere sine ressourcer og sin tid, er det også interessant at tage temperaturen på sit nuværende arbejdsliv, familieliv og fritidsliv: Hvordan hænger din aktuelle situation sammen med dine inderste drømme, behov og ønsker? Er der overensstemmelse eller i det mindste sammenfald? eller føles det som to forskellige verdener?

Fra drøm til virkelighed
Næste skridt handler om at bygge bro mellem drøm og virkelighed. Start med at kigge på den liste, du har lavet over, hvordan du ville leve, hvis du havde de famøse 18 mia. kr.:

1. Hvilke ting gør du allerede i forvejen?
2. Hvilke ændringer kan du foretage lige nu for at komme tættere på drømmen?
3. Hvilke små skridt kan du begynde at tage for at realisere nogle af de ønsker, du er langt fra at have opfyldt lige nu?
4. Kan mindre gøre det?
5. Findes der brugbare varianter eller alternativer?

18 mia. kr. ville bestemt ikke være tosset at have, men faktum er, at vi ikke behøver at være milliardærer for at leve det liv, vi gerne vil.

God fornøjelse med spørgsmålet – det er al tiden værd!

trinekolding_portraet032_225x150

Mange hilsener, Trine Kolding

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *