DR2 Temalørdag: Børn er roden til alt ondt

Se udsendelse: Børn er roden til alt ondt (Udsendelsen slettet her)

‘Lørdag den 1. december sætter DR2 Temalørdag børnefamilien under lup. Her kan du blandt andet møde Nikolai og Camilla, der har tvillinger på seks år og en efternøler på fire år. Som så mange andre børnefamilier savner de tid i hverdagen, og da jeg møder dem til en snak om, hvad de ønsker sig, er svaret: “26 timer i døgnet!”.

Tænd for tv’et lørdag den 1. december og se, hvad der kommer ud af mødet. Du kan også høre en lykkeforsker fortælle, om vi bliver mere eller mindre lykkelig af at få børn. Kort sagt, en aften med masser og viden og inspiration til livet i børnefamilien.

DR2 Tema skriver om temalørdagen:
Med overskriften “Børn er roden til alt ondt ” udfordrer DR2 Tema det idylliserede glansbillede af det lykkelige forældreskab. For selvom børn er dejlige, så viser forskningen, at både danskernes lykke og tilfredshed med parforholdet falder brat, når de bliver forældre. Denne aften på DR2 bliver der ikke lagt fingre imellem, når vi ser nærmere på forskningen, hører eksperternes forklaring og vigtigst af alt, får forældre til at tale ud.

Forfatter Knud Romer er en af de kendte danskere som godt tør fortælle, at forældreskabet er hårdt og beskriver det blandt ved “idealet om drømmen om en kernefamilie, som vi følger, er jo nok i virkeligheden et fuldstændig vanvittigt manuskript skrevet af en blanding af løgnere og sindssyge mennesker og præster, fordi det holder jo ikke“. Hør også hvad skuespiller Hella Joof fortæller og komiker Christina Sederkvist, der synes, at små børn er til “at tage op og skide i”.

DR2 Tema følger både nogle kommende forældre, som glæder sig, men også frygter den omvæltning, der skal ske med et barn. Og et par, der allerede har tre børn og som nu har brug for hjælp, hvis forholdet skal holde. Vi følger, hvad der sker. Spørgsmålet er om det er børnene, der er skyld i presset på parforholdet eller om forældrene også bærer en del af skylden? Hvis du tør hører sandheden eller bare har brug for gode råd til dit eget parforhold, så husk at se DR2 Tema “Børn er roden til alt ondt”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *