Gode råd til at arbejde hjemme og passe børn samtidig

Til alle jer, der lige nu yder en stor indsats for, at samfundet og ikke mindst hverdagen kan hænge sammen: Tusind tak!

Vi er alle påvirkede på forskellig vis, og for mange medarbejdere og børnefamilier er det en vanskelig opgave både at skulle passe sit arbejde og samtidig være forælder og sikre, at børnene passer deres skole i et vist omfang. Dette nyhedsbrev er dedikeret til jer, der skal arbejde hjemmefra og samtidig har skolebørn hjemme.

Guide med gode råd

Magasinet Skolebørn har bedt mig bidrage med gode råd til en guide om, hvordan familien kan planlægge hverdagen den næste tid, så der er en struktur, hvor alle får lavet det, de skal, mens der samtidig er plads til hygge mm.

Læs hele guiden her

Eksempel på ugeskema

Hjemme hos os har vi lavet et ugeskema (jeg fandt selve skemaet som en skabelon på nettet), der hjælper både os og børnene til en enkel og overskuelig struktur. Samtidig er det en stor hjælp for os voksne til at planlægge vores arbejdsdag og endelig til at undgå diskussioner og konflikter omkring, hvordan vi får nået de ting, der skal gøres.

Tryk på billedet for at downloade

 

Den rigtige løsning er det, der virker for jer

Skemaet er til inspiration! Hvad der er rigtigt for os, er ikke nødvendigvis rigtigt for jer. Men måske kan I bruge det som udgangspunkt for en snak om, hvad der kan virke i jeres familie.

Lad os dele de gode ideer

Brug endelig kommentarfeltet til at dele gode råd og ideer! Fx har jeg netop fået dette geniale tip af en familie med to børn: De har lavet aftaler med de øvrige børnefamilier på vejen om, at to gange om dagen på aftalte tidspunkter kan børnene, hvis de har lyst, mødes uden for og hygge sig – med god afstand, naturligvis. Så er der altid nogle at lege med, børnene får frisk luft, og forældrene får lidt rum til at arbejde.

Mange hilsener, Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *