Den 25. time er fundet

Nyhedsbrev September 2004

Forleden gjorde jeg en revolutionerende opdagelse – jeg fandt den 25. time! Den var til salg – og endda billigt. “Hvor? Fortæl mig det straks!”, tænker du sikkert. Jeg fortæller det gerne, men på én betingelse: At du først overvejer, hvad du vil bruge den ekstra time til.

På mine kurser og workshops spørger jeg som regel kursisterne, hvad deres mål med at deltage er. Det hyppigste svar er: At få værktøjer til at blive mere effektiv og få mere tid. Og hvad skal effektiviteten og den ekstra tid så bruges til? Som regel til at nå endnu mere. Tankevækkende.

Kravene til effektivitet og produktivitet er tårnhøje. Og det er kravene til os selv, og hvad vi skal nå, også. Alle har travlt i dag, og mange oplever, de har for travlt. Derfor er værktøjer til tidsstyring og personlig effektivitet i høj kurs. Og der findes en lang række gode og brugbare værktøjer, du kan bruge i hverdagen til at skabe større personlig effektivitet og til at løse opgaver smartere og hurtigere. Du har sikkert et par vaner eller arbejdsrutiner, som kunne trænge til et serviceeftersyn. Så her får du et par hurtige tips, der bidrager til effektivitet:

Effektivitet i dagligdagen
Er du et notorisk rodehoved eller bunkemenneske, vil det sikkert bidrage til større effektivitet og overblik, hvis du indførte rutinemæssig oprydning og arkivering. Afsæt f.eks. ½ time hver fredag eftermiddag.

Hvis du løser større eller komplicerede opgaver og har svært ved at koncentrere dig, kan du højst sandsynligt spare en del tid ved at sørge for “uforstyrret tid” – luk e-mailen et par timer, viderestil telefonen og kommunikér, at du ikke vil forstyrres.

Grænser for effektiviteten
Lad mig dog slå fast én gang for alle: Selv ikke de mest effektive tidsstyrings- og planlægningsværktøjer kan ændre det faktum, at hvis mængden af krav og opgaver overstiger mængden af tid og ressourcer, så går ligningen ikke op!

Bruger du effektiviteten og den sparede tid til at påtage dig nye og flere opgaver, så vil jagten på mere tid fortsætte uendeligt. Derfor vil jeg opfordre dig til at overveje følgende:

Hvis du fik den 25. time forærende, hvad ville du så bruge den til? Og er du overhovedet interesseret i en time mere?

Her finder du den 25. time
Jeg lovede at fortælle dig, hvor du kan købe mere tid. Dansk Design Center har for tiden en udstilling, hvor et Flow Market sælger en række af vores tids største mangelvarer. Her købte jeg ½ liter tid (50 min.) og en flaske Temporary Offliner, som jeg kan åbne, når Online-tilstanden bliver for meget. Det kostede mig 25 kr. – billigt for mangelvarer! Jeg har endnu ikke åbnet dem. Jeg er nemlig ikke så sikker på, at jeg ønsker mig mere tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *