Mød en af de dygtige ledere bag ”Effektive sammen”, der netop har fået 6 stjerner

Vi har brug for at skabe mere tid, motivation og arbejdsglæde på danske arbejdspladser, og kære leder:

Du spiller en afgørende rolle, hvis det skal lykkes!

Heldigvis er det ikke svært. I bogen ”Effektive sammen” deler fem cases ud af deres succesfulde erfaringer med at skabe mere tid og arbejdsglæde ved at fokusere på den fælles effektivitet i teamet/afdelingen. Jeg gennemgår trin for trin, hvad lederne har gjort for at igangsætte og fastholde en proces, hvor de sammen med deres medarbejdere lykkes med at øge såvel effektiviteten som motivationen. Du får hele processen serveret på et sølvfad – lige til at gå i gang.

Mød en af de dygtige ledere og hør, om processen er den samme i et nyt lederjob

Under en omorganisering på Institut for Kemi, Aarhus Universitet samlede man de daværende afdelingssekretærer i et fælles sekretariat for hele Instituttet. Medarbejderne var vant til at arbejde alene og med meget individualiserede arbejdsrutiner, og de var ikke ovenud begejstrede for pludselig at skulle ændre arbejdsrutiner. I bogen fortæller sekretariatschef Jens W. Clausen, hvordan han greb opgaven an med at organisere sekretariatet og skabe arbejdsprocesser, der kunne hjælpe medarbejderne til at skabe overblik og effektivitet for dem selv og hinanden, understøtte samarbejdet kollegerne imellem og endvidere sikre en ensartet og kvalitativ måde at løse opgaverne på. Et af hans særlig fokusområder var at skabe tillid blandt medarbejderne til, at målet med at effektivisere arbejdsgangene var, at skabe en nemmere og mere overskuelig hverdag med trivsel i højsædet.

Efter en succesfuld transformation sagde Jens for nyligt farvel til et fællessekretariat med glade og motiverede medarbejdere for at starte nyt job som sekretariatsleder hos Skanderborg Kommune. Jeg blev naturligvis nysgerrig efter at høre, om hans fremgangsmåde er den samme. Hør interviewet med Jens, og få svar på disse tre spørgsmål:

  • Gør du det samme som sidst?
  • Hvad er dit bedste råd til lederen, der skal i gang med en proces henimod større fælles effektivitet?
  • Hvordan kan man måle effekten af tiltagene, og hvor hurtigt kan man måle effekt?

Bogen får 6 ud af 6 stjerner

”Effektive sammen” har fået en varm modtagelse af både læsere og anmeldere. Senest har Lillian Mogensen, tidligere koncerndirektør i ATP, givet bogen 6 ud af 6 stjerner og anbefaler den som “… obligatorisk læsestof for alle, der sidder i et lederjob.” Læs hele anmeldelsen her

”Masser af guld lige til at samle op for danske arbejdspladser.”

”Ny ledelsesbog får topkarakter. Den er et værdifuldt opråb til alle danske arbejdspladser om at udnytte et stort potentiale, nemlig at opnå et attraktivt arbejdsmiljø, hvor øget effektivitet, motivation, trivsel og arbejdsglæde går hånd i hånd.”

”Bogen er fyldt med masser af gode eksempler og øvelser, som man kan lave i fællesskab i teamet, når man arbejder mod et fælles mål om øget effektivitet…”

”En dejlig konkret bog med klare budskaber og jordnære eksempler, som man kan gå i gang med at bruge med det samme. Den kan læses både af medarbejdere og ledere. Den er næsten obligatorisk læsestof for alle, der sidder i et lederjob. Særlig velegnet for mellemledere, der ofte møder krav fra alle sider.”

Sommerferielæsning

Tag bogen med i feriekufferten. Den fås både i papirformat, som e-bog og endda også som lydbog, hvis du foretrækker at blive klogere, mens du ligger på langs eller kører bil. Så er du klar til at skabe mere tid, motivation og arbejdsglæde sammen med dine medarbejdere, når I alle er retur efter en dejlig og energigivende sommerferie.

Du ønskes en solfyldt sommer!

Mange hilsener, Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *