Nå det hele på en 4 dages arbejdsuge!

Jeg elsker at blive inspireret af mennesker, der tør udfordre eksisterende normer og gøre tingene på en smartere måde.

Tag nu fx Ryan Carson. Han er stifter af det amerikanske firma Treehouse, en online undervisningsplatform, hvor du kan lære at designe websider, programmere mm. I stedet for at passe ind i den gængse forestilling om at iværksættere altid arbejder 60-80 timer om ugen, har han truffet et meget bevidst valg om at arbejde 32 timer om ugen fordelt på fire arbejdsdage. Hvorfor? Kan man virkelig det som selvstændig?

Ja, tilsyneladende og endda med stor succes, skal man tro artiklen her, hvor han fortæller om baggrunden for sit valg OG lige så vigtigt: Hvordan han indretter sin arbejdsdag. For hemmeligheden ligger nemlig i hans meget bevidste valg om, hvordan han organiserer sig:

  • Han står meget tidligt op, fordi han her har sin alenetid, hvor han kan planlægge dagen og få en del fra hånden.
  • Ryan Carson arbejder hårdt og koncentreret i de timer, han er på arbejde.
  • Han har skippet mails i arbejdstiden. Han beretter samtidig om tidligere jobs, hvor han nærmest ikke lavede andet end at læse og besvare mails. Meget lidt effektivt, ifølge Carson.
  • Ind imellem tager han (og medarbejderne hos Treehouse) pauser og logger ind på et webforum, hvor de kan drøfte konkrete projekter/opgaver. Herefter logger de ud og arbejder fokuseret med projekterne.
  • En afgørende præmis: Ryan Carson har målrettet skåret ned på mængden af afbrydelser. Artiklen refererer til en undersøgelse, der viser, at ”… en typisk viden-medarbejder forstyrres i gennemsnit hver tredje minut – og at det tager 27 minutter at genskabe det fulde fokus på arbejdsopgaven.” Skræmmende læsning!

Effektivitet og almindelig sund fornuft

I bund og grund handler hele øvelsen om at destillere en normal arbejdsuge på fem dage ned til fire ved at være virkelig effektiv. Særligt glad blev jeg, da jeg læste, at direktøren derudover går op i, at alle medarbejderne inklusive ham selv har et fritidsliv ved siden af arbejdet. Han forklarer det således: ”- Det er bare almindelig sund fornuft. Hvis dine medarbejdere er friske og motiverede, så præsterer de bedre.” Og, tilføjer han, det kan godt være, at en medarbejder får mere fra hånden i løbet af en 60 timers arbejdsuge inden for en kort tidsperiode. Men set over en længere periode, kan man da blive ved at toppræstere 60 timer om ugen?

Og nej, det gælder IKKE kun direktøren!

Præcis samme konklusion nåede jeg frem til, da jeg for nogle år siden skrev bogen ”Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge”. Bogen er baseret på interviews på 20 ledere fra forskellige brancher, der alle har en 40 timers arbejdsuge til fælles. 14 af dem har tidligere haft langt længere arbejdsdage, men har af forskellige årsager truffet bevidste valg om at reducere til en normal arbejdsuge. Samstemmende beretter lederne, at de skaber de samme resultater på kortere tid. De investerer altså arbejdstiden anderledes nu og får et større afkast.

En ofte hørt modargument, når jeg præsenterer konklusionerne fra bogen ”Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge”: ”Ja, men så delegerer lederen vel bare alle sine opgaver videre til medarbejderne, som så hænger på de lange arbejdsdage.” Faktisk ikke. Og det er en central pointe også hos Treehouse: Den kortere arbejdsuge gælder alle fra direktører til medarbejdere.

Kæmpe rabat i 10 dage! Køb ”Den effektive leder” for kun kr. 195,-

den-effektive-leder-trine-koldingVil du læse mere om, hvordan de 20 effektive ledere arbejder? Hente kapitel 4 ”Fra tidsstyret til tidsstyrer” helt gratis her.

Du kan også benytte dig af en kæmpe rabat, som kun gælder i 10 dage. ”Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge” er nu udkommet i 5. oplag, og det fejrer vi med en rabat på 35 procent! Køb bogen for blot kr. 195,- (normalprisen er kr. 299,-)! Prisen er inklusiv forsendelse.

Ja tak, lad mig bestille bogen med kæmpe rabat

Her kan du læse hele artiklen om Ryan Carson, direktør i Treehouse

Mange hilsener, Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *