Velkommen

Nyhedsbrev april 2004

Velkommen til Tid & Tankes første nyhedsbrev. Formålet med nyhedsbrevet er at sætte tanker i gang om tiden: Hvordan bruger du din dyrebare og sparsomme tid?

Behovet for at stoppe op i den travle hverdag er stigende. Gør du dig tanker om en af vor tids største udfordringer? Nemlig hvordan du får puslespillet til at gå op mellem dine drømme, ambitioner og krav på den ene side og din tid og ressourcer på den anden. Så er du ikke den eneste!

24 timer
Vi danskere er blandt de mest travle folkefærd i Europa. Det viser en nylig undersøgelse over danskernes tidsanvendelse fra Socialforskningsinstituttet (du kan downloade undersøgelsen på www.sfi.dk).

Døgnets 24 timer skal udnyttes fuldt ud. Lige præcis de 24 timer er essentielle i vores tidsopfattelse. Danmarks Radio interviewede for nylig stress-eksperten Thomas Milsted om udbredelsen af stress i Danmark. Her er, hvad han svarede:

“Vi har så mange valgmuligheder i dag. Vi tror, vi hele tiden kan vælge til og til. Men vi skal erkende, at vi er nødt til også at sige fra. Vi bliver nødt til at skrue ned for vores drømme og ambitioner. Vi tror, vi kan blive alt og nå alt. Men det er ikke muligt. Vi har kun 24 timer.”

Vi har altid kun haft 24 timer til rådighed. Så det interessante spørgsmål er ikke, hvor meget tid du har, men hvordan du vælger at bruge den ?

Værdier og mål
Man taler nu om “den 3. bølge” i relation til arbejdsliv og privatliv. Berlingske Tidende har netop bragt en artikel (14. april 2004) om den 3. bølge af løsningsforslag i forbindelse med arbejdsliv og familielivs-problematikken. Den 3. bølge skal lære os at navigere i livet, og navigation i arbejdslandskabet handler om at være klar over vores værdier og mål, både de arbejdsmæssige og private, og så styre efter dem.

Vigtigheden af værdier og mål kan ikke understreges nok i en tid, hvor nye arbejdsformer, et væld af teknologiske muligheder og uanede informationsmængder præger vores hverdag. Uanset hvor meget vi effektiviserer og sparer tid, må vi erkende, at vi ikke kan nå alt. Det handler om at prioritere ud fra vores værdier og mål, så vi når det vigtigste. Værdier, mål og prioritering er således en af grundstenene i Tid & Tankes kurser, hvor definitionen på personlig effektivitet er:

“At skabe sammenhæng mellem den tid og de ressourcer, du har til rådighed, og de ting du gerne vil nå”

Det er medarbejderens ansvar at finde ud af deres værdier, mål og prioriteter. Men det er bestemt også virksomhedens ansvar, at rammerne er tilstede til at skabe en fornuftig balance mellem de opgaver, der skal løses, og den tid der er til rådighed.

Åbne kurser og seminarer på Teknologisk Institut
Tid & Tankes kurser sælges primært som virksomhedskurser. Men jeg fortsætter samarbejdet med min tidligere arbejdsgiver Teknologisk Institut og underviser derfor stadig på deres åbne kurser og seminarer. Så hvis du ikke kan vente længere med at “Få styr på tiden”, så kan du læse mere om indhold, dato, sted og pris:

Tøm ovedet og få overblikket
Og så lige et hurtigt tip her på falderebet. Vi tænker dagligt 50.-60.000 tanker. Ifølge hjerneforskere kan vores hjerne max. rumme 6-8 informationer ad gangen. Det er ikke svært at forestille sig, hvorfor vores hjerne sommetider går på stand by midt i travlheden!

Er du ved at miste overblikket, og føler du stressen komme snigende? Så tøm hovedet! Skriv alt ned, hvad du skal huske nu og på længere sigt. Når der ikke er mere på den mentale harddisk, kan du gå i gang med at sortere og prioritere. Hvad er vigtigst, og hvornår skal det være færdigt? Nu har du frigivet hjernekapacitet til nye idéer, udvikling og andre spændende opgaver.

Forhåbentlig har nyhedsbrevet sat nogle tanker i gang hos dig. Skriv gerne til mig om dem. Eller send ris, ros og kommentarer til fortsat inspiration og tanker om tid.

Mange forårshilsener

Trine Kolding

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *